Tarih : 12.9.2017 15:30:57

Altındağ biniciliğin gözde merkezi oluyor

Altındağ, ata sporu biniciliğin yeni merkezi oluyor. Türkiye’nin ilk açık hava köy müzesi olan Altınköy’e ilave edilen manej ile Ankaralılar binicilik sporu yapma ve stres atma imkanına kavuşacak. Altınköy’de 7’den 70’e herkesi geleneklerle buluşturmanın yanı sıra çocuklara ve gençlere doğa ve hayvan sevgisini aşıladıklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Metropol kentlerde yeni nesil, doğanın nimetlerini, doğadaki dostlarımızın sıcaklığını  tanımadan, sevgisini tatmadan yetişiyor. Ankaralıları Altınköy’de 100 yıl öncesinin köy hayatı ile buluşturduk. Şimdi hayata geçireceğimiz manejle yok olmaya yüz tutan at binme kültürümüzü yeniden canlandırıp, çocuk ve gençlerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunacağız” diye konuştu.

ALTINKÖY’DEKİ MANEJ BİNİCİLİK TUTKUNLARINI AĞIRLAYACAK

Altındağ Belediyesi, sosyal ve kültürel yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Belediye, Beşikkaya Mahallesi’ne sosyal donatıların ardından binicilik sporunun icra edileceği bir manej  de inşa ediyor. Ankaralıların uğrak mekanı olacak manej, Altınköy konseptine uygun biçimde ahşap bir yapı olarak tasarlandı. 10 ahırın ve atın bulunacağı tesiste çatı kaplama ve zemine kum serpme işlemlerinde sona gelindi. Manejin bulunduğu bölgeye son olarak çivi çakılmadan yapılan geleneksel  çantı evler yerleştiriliyor. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları da süren manej 2018 yılında Ankaralıların hizmetine sunulacak.

“ALTINDAĞ MAHALLELERİ YATIRIMDA BİRBİRİYLE YARIŞIYOR”

Geçmişte Türkiye’de en çok gecekondu barındıran, en az sosyal donatıya sahip olan ilçelerden birinin Altındağ olduğunu ifade eden Başkan Veysel Tiryaki, “Altındağ’da artık mahalleler sosyal, kültürel ve sportif yatırımlar ile birbiri ile yarışır hale geldi. Bölgenin özelliklerine ve ihtiyacına göre uyguladığımız kentsel dönüşüm çerçevesinde Beşikkaya Mahallesi’nde, Altınköy Açık Hava Müzesi ile bitişik olacak şekilde manej inşa ediyoruz. Ünü Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya yayılan Altınköy, bu manej sayesinde Ankara’nın önemli bir eksiğine cevap verecek.

At binmek spor olmasının yanı sıra tarihimiz açısından da önemlidir. Ata sporumuzdur. Atalarımız Orta Asya’dan at sırtında dünyaya yayıldılar. Atlarla tarihimiz kadar eski olan birlikteliğimizi, kültürümüzü sürdürmek istiyoruz.  İnsanı fiziken ve ruhen tedavi eden bu spor ile bütün Ankaralıların tanışmasını diliyoruz. Altındağ, Ankara’nın yeni cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” değerlendirmesinde bulundu.

1 2 3 4 5   Puan Yok