Tarih : 6.9.2017 11:19:06

Altındağ’da parklar rengarenk oldu

Altındağ’da parklar rengarenk oldu. Çiçeklerden yapılan emojiler ve figürlerle görsel bir şölene dönüşen parklar, vatandaşların büyük beğenisini kazandı. Göreve geldiği günden bugüne kadar Altındağ’ın çehresini güzelleştirdiklerini ve ilçeyi daha yaşanır hale getirdiklerini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’ı güzelleştirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Altındağ’da parklarımız hayat gibi rengarenk. Vatandaşlarımıza tabiatla başbaşa kalabilecekleri, soluklanabilecekleri alanları oluşturuyoruz. AVM’ler yerine yeşil alanlarda vakit geçirmek sağlıklı bir yaşam için de önemli” dedi.

Yüz gülümseten tasarımlar

Altındağ’da her geçen gün park ve bahçe sayısı artış gösterirken diğer yandan da yeşil alanları daha estetik hale dönüştürme çalışmaları sürdürülüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, yeşil alanlardaki görselliği daha da ön plana çıkararak, 9 parka rengarenk çiçeklerle kelebekler ve gülümseyen emojiler işledi. Köroğlu Parkı’na çiçeklerden yapılan kelebek figürü, Yeşilkuşak Parkı’na yerleştirilen gülen insan emojisi ve Recep Yazıcıoğlu Parkı’ndaki demir saçtan kuğu figürü 7’den 70’e herkesin ilgisini ve sempatisini çekmeyi başardı. Karapürçek Mahallesi’ndeki Bisiklet Parkı bisiklet motifiyle dikkatleri çekerken, Hacı Bektaş-ı Veli Parkı’na berberis ve horozibiği bitkileri ekildi.  Alemdağ Parkı’na ahşaptan yapılan yel değirmeni de çiçeklerle renklendirildi. Şehit Celalettin İbiş Parkı, saksı şelalesinden akan birbirinden güzel çiçeklerle vatandaşa nefes aldırırken,  Feridun Çelik Parkı’na ilçenin en büyük saksısı yerleştirildi. Hurda bir aracı tamir eden ve daha sonra bu aracı Feridun Çelik Parkı’na getiren Altındağ Belediyesi, aracın kasasını da saksı haline getirdi. Deniz Feneri Parkı’nda çiçeklerden oluşturulan dere de, yeni tasarımın unsurlarından oldu. Yüz gülümseten tasarımlar Altındağlıların ilgisiyle karşılanırken, yeni yaratıcı tasarımlarla çalışmaların devam edeceği kaydedildi.

“ Parklarda buluşma kültürü “

Büyükşehirlerde, insanların soluklanacak ve huzurla dinlenebilecekleri alanlara daha çok ihtiyacın olduğunu vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, park ve bahçelerdeki düzenlemeleri şöyle anlattı:

“Şehir parkları, insanların nefes almalarını ve dinlenmelerini sağlayan, şehir dışına çıkamayan ya da gün içinde rahatlamak isteyen vatandaşlarımızın imdadına koşan yerlerdir. Parklarımızda ailelerimizin çocukları ile rahat bir şekilde vakit geçirmelerini sağlamak, günün stresinden uzaklaşmalarını temin edebilmek için özel bir çaba sarf ediyoruz. Kitap okuyabilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri, keyifli aktiviteleri paylaşabilecekleri çok özel mekanları vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Bugüne kadar çok sayıda yeşil alanı Altındağ’a kazandırdık. Altındağ’da Ekim ayında toplam 5 parkı daha vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Yeşilin insan hayatındaki önemi tartışılamaz. Bundan sonra da önceliğimiz insanımızın büyükşehirde özlem duyduğu yeşil alanları ilçemize kazandırmak olacak. AVM’ler yerine parklarda buluşma kültürünü yaygınlaştırmak istiyoruz.”