Tarih : 16.7.2017 11:06:46

Altındağ, tüm Türkiye gibi tek yürek oldu

İnancın zaferi 15 Temmuz Destanı, Ulus’tan başlayan yürüyüşle tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da birlik içinde anıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki,  15 Temmuz’da vatanı için canını hiçe sayan Altındağlılarla birlikte Ankara’daki yürüyüşe katıldı.  FETÖ Darbe Girişiminin birinci yıl dönümünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinliği tüm yurtla beraber Ankara’da yoğun bir katılımla düzenlendi.  Bir yıl önce 15 Temmuz gecesi “Bir millet küllerinden yeniden doğdu” diyen Başkan Veysel Tiryaki, “O karanlık gecede Türk Milleti, göğsünü bayrağına, vatanına siper etti. Bir inancın zaferi olan 15 Temmuz gecesinde Türk Milleti tüm dünyaya büyük bir ders verdi. Türk milleti vatanı, bayrağı ve ezanı için ölüme yürüdü. Milletimizin yüreğindeki iman gücü, vatan hainlerinin darbe girişimini durdurdu. Bu vatanı, bu bayrağı hiçbir güç bozguna uğratamayacaktır.  Dün gece Altındağ olarak yine tek yürektik. 15 Temmuz’da Altındağlılarla tüm Türkiye gibi yine bir ve birlik olduk. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.

Altındağ meydanlarda

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün yıldönümü nedeniyle 1. Meclisin bulunduğu Ulus Meydanı’ndan,  15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı istikameti üzerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan Altındağlılar, ellerinde Türk bayrakları ve şehitlerin resimlerini taşıdı. Vatandaşların birlik ve beraberlik mesajları verdiği yürüyüşte Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de Altındağlılar ile birlikte yer aldı. Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Karaca’nın da bulunduğu topluluk, Ulus Meydanı’ndan TBMM’ye hareket etti.

Ulus’tan hareket eden yüzbinlerce kişi sela sesleri eşliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önüne geldi. Meclis önündeki tören İstiklal Marşı ile başladı. Hep bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı’ndan sonra Kuran-ı Kerim Tilaveti okunarak eller semaya açıldı ve şehitlerin ruhlarına dualar edildi. Törende şehit düşen kahramanların fotoğrafları da TBMM’ye tek tek yansıtılarak anıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından Beştepe Millet Camii’ne geçilerek sabah namazı kılındı. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde vatan uğruna hayatını kaybeden şehitlerin anısına yapılan 15 Temmuz Şehitler Abidesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

“Türk Milleti’nin kaderinde esaret yoktur, cesaret vardır”

Başkan Veysel Tiryaki, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinliğinde duygularını şu şekilde ifade etti.

“İnsanların kaderi olduğu gibi milletlerin de kaderi vardır. Türk Milleti'nin kaderinde de esaret yoktur, cesaret vardır. Türk Milleti en zor anlarında her zaman kendi kahramanlarını çıkarmasını bilmiştir. Tarihimizin en karanlık gecelerinden biri olan 15 Temmuz,  şanlı Türk Milleti'nin direnişi ile aydınlanmıştır. Türk Milleti'nin destan yazdığı 15 Temmuz gecesinin sene-i devriyesinde tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 15 Temmuz'da asaletini, cesaretini tüm dünyaya gösteren milletimizin ‘Birlik ve Diriliş Günü’ kutlu olsun.”