Tarih : 20.4.2017 09:05:46

İngiltere Büyükelçisi Moore Ulucanlar’da

Ankara’nın en fazla ziyaret edilen müzesi olma unvanını elinde bulunduran Ulucanlar Cezaevi Müzesi, bu seferde İngiltere Büyükelçisi Richard Moore ve görme engelli eşi Maggie Moore’a kapılarını açtı. Çiftin yanlarından ayırmadığı yıldız isimli köpeği de geziye eşlik etti. İngiliz misafirler, Ulucanlar Cezaevi’nin tarihi dokusuna hayran kaldı.

Ulucanlar’da tarih dolu bir gün

Türk Siyasi ve Edebi Tarihi’ni yakından tanıma fırsatı bulan Richard Moore ve eşi Maggie Moore’a, Altındağ Belediyesi personelleri eşlik etti. Çift, önce Hilton Koğuşu olarak adlandırılan bölgeyi gezdi. Daha sonra müşahede odalarına doğru yola çıkan İngiliz misafirler, burada yaşanan olayları rehberlerden dinledi. Moore çifti, bal mumu heykellerin yer aldığı 4. Koğuşu da görme fırsatı buldu. Soluğu Belgesel Salonu’nda alan İngiliz misafirler, buradaki afişleri inceledi. Çift, mahkûmların özel eşyalarının sergilendiği 6. Koğuşu gezdi ve son olarak çok sayıda idamın gerçekleştiği darağacını yerinde gördü. Altındağ Belediyesi’nin bu müzeyi Ankara’ya kazandırarak büyük bir iş çıkardığını aktaran İngiliz misafirler, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi tebrik etti.