Tarih : 20.3.2017 10:59:06

Güney Afrikalı misafirler Hamamönü’nde

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek Ankara’ya kazandırılan Hamamönü, birçok farklı ülkeden Altındağ’a gelen yabancı misafirlerin ilk tercihi olarak dikkat çekiyor. Hamamönü’nün hafta sonu konukları Güney Afrika Cumhuriyeti heyeti oldu.  Aralarında Güney Afrika Cumhuriyeti Federal Başsavcısı Shaun Abrahams ve Başsavcı Başvekili JP Pretorius’un da bulunduğu heyet, Hamamönü’ne hayran kaldı.

Tarihi Ankara evlerini incelediler

Güney Afrikalı misafirler, önce Hamamönü’nün tarihi hakkında bilgi sahibi oldu ve ardından bölgeyi gezdi. Mehmet Akif Ersoy Evi’ni yakından görme fırsatı bulan heyet üyeleri, eski Ankara evlerini ilgiyle inceledi. Heyet, daha sonra Hamamönü Sanat Sokağı’na geçti ve burada ebru sanatına ait çalışmalara tanıklık etti. Bölgeye duydukları hayranlığı dile getiren Güney Afrikalı misafirler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyet üyeleri, bu bölgeyi yıkılmaktan kurtarıp Ankara’ya kazandıran Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin önemli bir iş çıkardığı görüşünde birleşti. Geziyi Hamamarkası’ndaki Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nde tamamlayan heyet, misafirperverliği sebebiyle Altındağ Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.

1 2 3 4 5   Puan Yok