Tarih : 14.3.2017 15:43:42

Altındağlı beylerden Başkan Tiryaki’ye tam destek

Yaklaşan referandum öncesi bölge halkıyla yaptığı toplantılara hız veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Karapürçek, Karakum, Beşikkaya, Hacılar, Önder ve Doğantepe mahallelerinden gelen beylerle buluştu.

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye için önemli bir fırsattır.

Başkan Tiryaki, “ Yeni sistem Türkiye için önemli bir fırsattır. İnanıyorum ki halkımız en doğru kararı verecektir. Önemli olan bu ülkede yaşayan bütün fertlerin mutluluğudur. Farklı etnik grupların, farklı dini inançların, kadınların, erkeklerin, çocukların, engellilerin, toplumun bütün katmanlarının rahat edebileceği, mutlu olabileceği bir ülke oluşturmaktır amaç. Yeni sistem bu amaca ulaşmak için önemli bir fırsattır. Biz bu süreçte, Altındağ’da bildiğimiz doğruları insanların zihnini bulandırmadan anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.

Akif’ten bir dörtlük okudu

Mehmet Akif Ersoy’un Türkiye için çok önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Başkan Tiryaki, İstiklal şairinin Bir Gece isimli şiirinden “On dört asır evvel yine böyle bir geceydi / Kumdan ayın on dördü bir öksüz çıkıverdi / Lakin o ne hüsrandı ki hissetmedi gözler / Kaç bin senedir hâlbuki bekleşmedelerdi…” dizelerini ezbere okudu. Başkan Tiryaki, özellikle çocukların Mehmet Akif Ersoy’u mutlaka okumaları gerektiğini belirterek gerçekleştirdiği okul ziyaretlerinde öğrencilere Safahat kitabını hediye ettiğini söyledi.

“Kültür gezilerini çok önemsiyoruz”

Kültür gezilerinin adil olarak düzenlendiğini vurgulayan Başkan Tiryaki, her yıl yaklaşık 20 bin kişiyi bu gezilerle buluşturduklarını ifade etti. Gezi programındaki yerlerin tarihi ve kültürel değerlerle dolu olduğuna dikkat çeken Başkan Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çanakkale, Konya, Şanlıurfa, İstanbul ve Mardin… Bu şehirlerde ecdadımızın bıraktığı miraslar var. Buralara yurtdışından milyonlarca turist gelirken ülkemizde Çanakkale’yi halen görmeyen insanlar var. Altındağ Belediyesi olarak Altındağlılar tarihimizi yerinde görsün ve öğrensin diye kültür gezilerini düzenliyoruz.”

“Herkesi kendi evinin önüne ağaç dikmeye davet ediyorum”

“Apartmanlarınıza önüne mutlaka ağaç dikin” tavsiyesinde bulunan Başkan Tiryaki, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in “Kıyamet kopmaya başladığında birinizin elinde bir ağaç fidanı bulunursa, kıyamet kopmadan önce onu dikmeye gücü yeterse hemen diksin” ayetini hemşehrilerine hatırlattı.