Tarih : 16.2.2017 13:07:05

AK Partili milletvekilleri Ulucanlar’da buluştu

Siyasilerin vazgeçemediği yerlerin başında gelen Ulucanlar Cezaevi Müzesi, bu sefer de AK Partili kadın milletvekillerine kapılarını açtı. Yaklaşık 20 AK Partili kadın milletvekili, Ulucanlar Cezaevi Müzesi Kadınlar Koğuşu’nda buluştu. Programa Abdulhamit Han’ın 4’üncü kuşaktan torunu Nurhan Osmanoğlu ve koku uzmanı Bihter Türkan Ergül de katıldı.

Osmanlı’daki parfüm anlayışı anlatıldı

Önce kahvaltı yapan AK Partili milletvekilleri daha sonra Osmanlı padişahlarının kullandığı kokular hakkında bilgi sahibi oldu. Nurhan Osmanoğlu ve Bihter Türkan Ergül, Osmanlı Devleti’ndeki koku seçimi üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Osmanlı padişahları hakkında ilginç anekdotları katılımcılarla paylaşan ikili, Kanuni Sultan Süleyman’ın sefere çıkmadan önce askerlerine bağışıklık sistemini güçlendirmesi için küflü peynir yedirdiği bilgisini aktardı. Osmanoğlu ve Ergül, kokunun insan psikolojisinde çok etkili olduğunun altını çizdi.

Yakın tarihe yolculuk yaptılar

Program Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin gezilmesiyle devam etti. Hilton Koğuşu olarak adlandırılan koğuşun gezilmesiyle başlayan program müşahede odalarıyla devam etti. Buradaki atmosferden oldukça etkilenen AK Partili milletvekilleri, daha sonra bal mumu heykellerin yer aldığı 4. Koğuş’a doğru yola çıktı. Mahkûmların özel eşyalarının sergilendiği 6. Koğuş’u da dikkatle inceleyen milletvekilleri, Altındağ Belediyesi’nin Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni restore ederek önemli bir iş çıkardığını belirtti.