Tarih : 16.2.2017 13:04:03

Altındağlı kadınlara “Alzheimer” semineri

Düzenlediği seminerlerle Altındağlıları pek çok konuda bilgilendiren ve aydınlatan Altındağ Belediyesi, “Alzheimer”ı da unutmadı. Ankara Üniversitesi Kadın Platformu işbirliğiyle "Alzheimer'ı Unutma" konulu bir seminer düzenlendi. Altındağ Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Doç Dr. Sevgi Aras tarafından verilen seminere, Altındağlılar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı seminerde, çağımızın en yaygın hastalıklarından biri olan Alzheimer hakkında önemli bilgiler verildi.

Unutkanlık, bunama ve Alzheimer nedir?

Seminerde ilk olarak “unutkanlık” deyince akla gelen kavramları açıklayan Doç Dr. Sevgi Aras, “demans” olarak bilinen bunamanın ne olduğunu anlattı ve demans ile unutkanlık arasındaki farkı örneklerle açıkladı. Zihni etkileyen tıbbi durumların ve depresyonun da unutkanlığa yol açabileceğinden bahseden Aras, her bunamanın Alzheimer olmadığının altını çizdi.

“Örneğin anneniz sabah kek yaptı ama size ikram etmeyi unutuyor olabilir. Ancak sabah anneniz kek yaptıysa ve kek yaptığını unutuyorsa bu demanstır.” diyen Aras, hastalığın yarattığı sorunlardan ve Alzheimer hastalığının aşamalarından da bahsetti.

Altındağlı kadınların tüm sorularına cevap verildi

Alzheimer hastalığının tanısının nasıl konulduğu, demansta yaşam kalitesinin önemi ve bunun nasıl sağlanması gerektiği, Alzheimer hastalığının tedavisinin olup olmadığı gibi merak edilen tüm sorulara da cevap veren Aras,  Alzheimerdan nasıl korunulabileceği hakkında önemli ipuçları da verdi. Alzheimer hastası olan bir yakınına bakan kişinin yaşadığı süreçlerden de bahseden Aras, bakım üstlenen kişiye verilmesi gereken desteğin önemine de vurgu yaptı.

Seminere büyük ilgi gösteren Altındağlı kadınlar, merak ettikleri tüm soruların yanıtlarını bu seminerde buldukları için, Altındağ Belediyesi’ne, Başkan Veysel Tiryaki’ye ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.