Tarih : 28.9.2011 12:11:40

Başkan Tiryaki Avrupalı Seçkin Destinasyon ödülünü Brüksel’de aldı

Avrupa Parlamentosu tarafından 2008’den beri düzenlenen Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu yarışmasının ödül töreni Brüksel’de görkemli bir seremoni ile gerçekleştirildi.  Türkiye’yi Hamamönü restorasyon çalışmaları ile temsil eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ödülünü, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Antonio Tajani’nin elinden aldı.

Türkiye’yi Brüksel’de Hamamönü temsil etti

21 Avrupa ülkesinin katıldığı organizasyonda gündüz EDEN (Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu) fuarındaki Hamamönü standı ile göz dolduran Altındağ Belediyesi, akşam saatlerinde ise 2011 yılı ödüllerine ismini yazdırdı.  Tarihi bir binada gerçekleştirilen ödül töreninde alfabetik sıraya göre tüm ülkeler sahneye davet edildi. Önce ülkelere ait tanıtım filmleri gösterildi, ardından da ödülleri verildi.

Türkiye’yi temsilen sahneye Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Onur Gözet ve Bakanlık uzmanı Yusuf Fırıncı çıktı. Ödülü projenin mimarı Veysel Tiryaki’ye takdim eden Antonio Tajani, çalışmalarından ötürü Başkan Tiryaki’yi tebrik etti. Başkan Tiryaki de kendisine bakır ve çini süslemeli bir ibrik hediye etti.

Tüm kazanan destinasyon temsilcilerinin toplu fotoğraf çekiminin ardından Başkan Tiryaki Brüksel’deki Türk basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmekten büyük gurur duyduğunu belirten Başkan Tiryaki, bu ödülü tüm Altındağlılar adına aldığını belirtti.

Tiryaki: Altındağ’ın tarihi dokusunu yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz.

Böyle bir ödülün çok anlamlı olduğunu belirten Tiryaki, Hamamönü’nün ününün artık Türkiye sınırlarını aştığını belirtti. Brüksel’de gerçekleştirdikleri temaslarla Hamamönü’nü Avrupa ülkelerinden gelen ziyaretçilere tanıttıklarını aktaran Başkan Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankara için önemli bir cazibe merkezi haline gelen Hamamönü, artık Ankara dışından hatta yurt dışından bile turist çekmeye başlamıştır. Gerçekleştirdiğimiz tanıtım çalışmalarının meyvelerini önümüzdeki yıllarda çok daha fazla toplayacağımızı ümit ediyorum. Tüm bunlarla birlikte restorasyon çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Daha önce Hamamönü ve çevresinde 300 yapının restorasyonunu tamamladık. Şu anda ise Hamamarkası bölgesinde 70 adet tarihi Ankara evinin yeniden inşa çalışmalarını yürütüyoruz. Etap etap ilerlemeyi ve Altındağ’ın tarihi dokusunu yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Biz ödül almak için yapmıyoruz bu çalışmaları ancak çalışmalarımızın Avrupa Parlamentosu tarafından fark edilmesi ve ödüle layık görülmesi de çok gurur verici…

Bu habere ait videolar