Tarih : 15.3.2017 14:25:56

Altındağlı gençlerden “Ya İstiklal Ya Ölüm” Oratoryosu

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programında Altındağlı çocukların performansı izleyenleri büyüledi. Programda Doğantepe Cemil Meriç, Güneşevler Osman Yüksel Serdengeçti, Aydınlıkevler Abdurrahim Karakoç, Feridun Çelik Nuri Pakdil, Önder Rasim Özdenören ve Karapürçek Piri Reis Gençlik Merkezi’nden 60 öğrenci görev aldı.

Sevinç ve hüzün bir arada

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program İstiklal’in Destanı isimli tiyatro gösterisiyle devam etti. Tiyatro oyununda rol alan Güneşevler ve Doğantepe Gençlik Merkezi öğrencileri büyük alkış aldı. Aydınlıkevler Gençlik Merkezi öğrencilerinin müzik dinletisi ise adeta kulakların pasını sildi. Mehmet Akif Ersoy’un ‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’ şiirini okuyan Önder Gençlik Merkezi öğrencileri ile ‘Kolay mı Sanırsın Sen Akif Olmayı’ dörtlüklerini dile getiren Karapürçek Gençlik Merkezi öğrencileri salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Anma programı, “Ya İstiklal Ya Ölüm” Oratoryosunu hazırlayan Feridun Çelik Gençlik Merkezi öğrencilerinin performansıyla sona erdi.

Altındağ’da gelecek emin ellerde

Aydınlıkevler Gençlik Merkezi öğrencilerinden Talat Dinçer, bu etkinliğin kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı. Programda bağlama çalıp, şarkı söylediğini belirten Dinçer: “Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserinden bir beste olan Gitme Ey Yolcu’yu okudum. Benim için oldukça anlamlı bir eserdi” dedi.

Önder Gençlik Merkezi öğrencilerinden Buse Ceylan ise duygularını şöyle ifade etti: “Bugün çok önemli bir gün. İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 96. yıl dönümü. Gençlik merkezimiz sayesinde böyle güzel bir etkinlikte yer bulduk. Çokta iyi oldu. Başkan Amcamız Veysel Tiryaki’ye tüm arkadaşlarım adına teşekkür ederim.”