Tarih : 13.3.2017 16:12:06

Rus Müsteşardan Başkan Tiryaki’ye ziyaret

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Alexander Epıfanov’u makamında ağırladı. Oldukça samimi geçen sohbette Müsteşar Epıfanov, Başkan Tiryaki’yi çalışmalarından dolayı kutladı. Başkan Tiryaki ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“St. Petersburg Meydanı bir dostluk köprüsüdür”

Müsteşar Epıfanov, öncelikle Altındağ Belediyesi tarafından Hamamarkası’na açılan St. Petersburg Meydanı hakkında konuştu. Bu meydanın Rusya ile Türkiye arasında bir dostluk köprüsü olduğunu ifade eden Epıfanov, bu dostluğun uzun yıllara dayandığını söyledi. Kısa süre önce hain bir suikast sonucu yaşamını yitiren Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u da anan Epıfanov, bu üzücü olay karşısında Altındağ Belediyesi’nin duyarlı bir davranış sergilediğini vurguladı. Epıfanov, Altındağ Belediyesi’nin ilçeye sunduğu hizmetler hakkında da bilgi sahibi olduğunu aktardı.

“Kültür elçiliği görevini üstlendik”

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un hain bir suikast sonucu yaşamını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek sözüne başlayan Başkan Tiryaki, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti. Altındağ Belediyesi olarak Rus Büyükelçiliği ile sıcak ilişkiler geliştirdiklerini hatırlatan Başkan Tiryaki, Altındağ hakkında bilgi verdi. Altındağ’ın öneminden bahseden ve Cumhuriyet’in temellerinin burada atıldığını hatırlatan Başkan Tiryaki,  “Bu mirası korumak bizim görevimiz” dedi. Hamamarkası bölgesine yabancı elçiliklerin de ilgi göstermeye başladıklarını belirten Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak kültür elçiliği görevini üstlendiklerinin de altını çizdi.