Tarih : 6.1.2017 13:36:20

Barışa kucak açan sergi

Hamamönü Sanat Galerisi, önemli bir sergiye daha ev sahipliği yaptı. Türk Kızılayı Ankara Toplum Merkezi tarafından açılan sergide Suriyeli kadınların ve çocukların eserleri yer aldı. Yaklaşık 250 çalışmanın bulunduğu “1. Dönem El Sanatları ve Biçki Dikiş Sergisi”, 8 Ocak 2017 tarihine kadar açık olacak.

3 aylık eğitimin meyveleri

Suriyeli kadınlar ve çocuklar önce meslek ve dil kurslarında eğitim aldı daha sonra bu eğitimlerini sanatsal çalışmalara taşıdı. Mesleki kurslar kapsamında aldıkları 3 aylık biçki, dikiş ve el sanatları eğitimi sayesinde başarılı çalışmalar çıkaran Suriyeli kadınların eserleri ilgi gördü. Suriyeli kadınların el sanatları eserleri de görülmeye değerdi. Kendilerine sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür eden Suriyeli kadınlar, barışın tüm dünyaya egemen olmasını istedi.

Türk bayrağı çizdiler

Yaklaşık 50 eserin altına imza atan Suriyeli çocuklar ise yeni yıldan beklentilerini eserlere yansıttı. Suriyeli çocukların kardeşlik temalı çalışmaları da dikkatlerden kaçmadı. Kendi ülkelerine ait bayrağın yanına, ay yıldızlı Türk bayrağını da çizen Suriyeli çocuklar, savaşların son bulmasını temenni etti. Suriyeli çocukların, kuru boya ve karakalem çalışmaları da büyük beğeni topladı.