Tarih : 11.8.2011 13:39:49

Altındağ Belediyesi Türkiye birincisi oldu

Gerçekleştirdiği projeler ve örnek çalışmalarıyla yurt içi ve yurt dışında başarılarıyla ön plana çıkan Altındağ Belediyesi, ödüle doymuyor. Altındağ Belediyesi, ödüllerine bir yenisini daha ekledi.  Ak Parti Genel Merkez’in düzenlediği yarışmada, “Altındağ’ın Altın Gençleri” projesiyle birincilik ödülüne layık görülen Başkan Veysel Tiryaki, ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

81 ildeki AK partili belediye başkanları arasından başarılı projeleriyle öne çıkanların ödüllendirildiği 2. Yerel Yönetimler Sempozyumu “Yerel Yönetimler ve Gençlik” konulu proje yarışması, Türkiye’nin dört bir yanından yerel yönetim temsilcilerini biraya getirdi. Yarışmada dereceye giren belediye başkanlarının ödüllendirildiği tören, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Altındağ’ın Altın Gençleri” ödüllendirildi

Yarışmaya “Altındağ’ın Altın Gençleri” projesiyle katılan Altındağ Belediyesi, Büyükşehir İlçe Belediyeleri kategorisinde Türkiye birinciliğine layık görüldü. Daha önce de “Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri” ile ödül alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu kez de gençlere yönelik gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları ile 81 ildeki yerel yönetim temsilcilerinin arasından sıyrılarak birinci olmayı başardı..

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri başarılarıyla öne çıkıyor

Tören sonrasında bir açıklama yapan Başkan Tiryaki, gençlerin eğitimine çok önem verdiğini ve bu nedenle Gençlik Merkezleri projesini hayata geçirdiğini belirterek, bu konudaki çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. Bugüne kadar 7 Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptıklarını, farklı mahallelerde ise inşaatların devam ettiğini dile getiren Tiryaki, bu yıl sonuna kadar 15 gençlik merkezinin hizmete açılacağını ifade etti.

Gençlik Merkezlerinin Altındağlı gençlerin sanatla ve sporla iç içe büyümesini sağlamak, gençleri sosyal ve kültürel hayata kazandırmak ve özgüven kazanmalarını sağlamak için hizmet ürettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Veysel Tiryaki, çocuklara vereceğimiz en büyük mirasın iyi bir eğitim olduğunu söyledi.

“Ankara gibi büyük bir kentte doğup büyüdüğü halde, hala sinema ya da tiyatro görmemiş, sporla buluşmamış, büyük kentin nimetlerinden faydalanmamış çocuk varsa, o çocuklar metropollerin kuytu karanlıklarında, arka sokaklarda kaybolup gidiyorlar. Çocuklarımızı ne kadar çok sanatla, kültürle, edebiyatla, tarihle, sporla iç içe büyütürsek, o kadar çok başarılı, duyarlı ve bilinçli çocuklar kazanırız.” diyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu kapsamda Altındağ’da başarılı gençlerin yetişmesi için durmaksızın çalışacaklarını aktardı.